Medlemmar

 

Lars-Olof ”Sluggo” Eriksson – Dirigent
Började i Partille Musikskola nån gång på  Stenåldern. Håller sig framme i alla musiksammanhang antingen med trumpeten eller pinnen i handen. Trombon, piano, dragspel och annat funkar också.
Ann-Sofie Larsson – Tvärflöjt & piccola
Började i kåren -08. Var för länge sen med i Jonsereds musikkår och Partille Blåsorkester. Efter en liten paus på 19 år lockade Sluggo med henne till Kamraterna.
Sven Pettersson – Klarinett
Lärde sig spela klarinett i Vårgårda musikskola.   -83 anställdes han i Spårvägens musikkår (numera GWO), men har alltid stöttat Kamraterna när det har behövts på resor, konserter m.m.
Malin Johansson – Klarinett
Efter att ha prövat morfars klarinett som 8-åring började jag ta lektioner i Vargöns musikskola. Där kom jag också med i Vargöns symfoniorkester och musikkår. 2005 flyttade jag till Alingsås och letade då efter en orkester att spela i och hamnade i Kamraterna.
Kjartan Ingvarsson – Klarinett
Började med blockflöjt vid 8 års ålder på Konservatoriet i Göteborg. Kort därefter,via intagningsprov, blev det klarinettlektioner i musikskolan. Antogs vid 10 års ålder, efter rekommendation att söka till Göteborgs Ungdomsokester. Flyttade till Island, studerade där vid Konservatoriet i Reykjavik. Handplockades för att medverka i en kammarblåsorkester, som medelst stipendier reste runt på Island för att genomföra konserter, Flyttade till Sverige vid knappt fyllda 30 år och började då sjunga i kör. Klarinettspelandet föll alltmer i skuggan i närmare 30 år, men återupptogs efter att drabbats av sångaknutor som satte stopp för körsjungandet. För drygt fem år sedan böjade jag spela i Göteborgspolisens Musikkår samt Uddevalla Kammarorkester. Anslöt mig till Musikkåren Kamraterna efter att ha deltagit vid kårens musikresa till Odense 2015, vilket gav mersmak – ett glatt gäng som spelar en härlig blandning av musik.
Göran Lundin – Klarinett
Började i kåren -51. Studerade och bodde på andra platser i dryga 40 år. Återvände som pensionär till Alingsås 2003 där Musikkåren Kamraterna blev mitt andra hem. Att få förmånen att  musicera i detta celebra och anrika sällskap är en värdefull sysselsättning som berikar min fritid som pensionär.
Agneta Lundell – Klarinett, basklarinett & tenorsaxofon
Som så många andra, började med blockflöjt i kommunala musikskolan. Avancerade till klarinett och så småningom även saxofon i musikskolans mellanstadie-,högstadie- och gymnasieorkester. Efter många års uppehåll, lockad till Nossebro Musikkår och därifrån, genom kontakter, lockad till Musikkåren Kamraterna, där spelglädjen och kamratskapet är stort och härligt.
Ralph Lundell – Klarinett, bstrumma & beckar
Började -73 med blockflöjt i den kommunala musikskolan, fortsatte sen med klarinett -74.När skolan och andra intressen tog överhand fick musiken vila under ca 30 år. Halkade sen in via bastrumma i Nossebro musikkår där även klarinetten fick komma fram igen. Kom sedan in i Kamraterna när det saknades någon som unde bära bastrumman på en spelning. Och även här kom klarinetten med efter ett kort tag. Spelar idag i första hand klarinett men tar gärna hand om bastrumma eller beckar när det behövs.
Arne Rosén – Tenorsaxofon
Började spela dragspel som 10-åring, prövade även blockflöjt och klarinett tills det slutligen blev saxofon. Under ett antal år var det dock fagott i den lokala symfoniorkestern som gällde. Har varit proffsmusiker i dansband. Flyttade från Dalarna till Alingsås där han fick kontakt med  Musikkårern Kamraterna. Spelar även jazz när möjlighet ges. ”Att spela ärnödvändigt!”
Hans B medlem Hans Börjesson – Alt-tenor & barytonsaxofon vic. dirigent
Föddes i Hallands inre, där jag som 6-åring började spela blockflöjt. Gick sen vidare till klarinett och saxofon som jag  spelade i skolorkestern och musikkåren Lyran. Under  studietiden var jag med i olika studentband tills jag så småningom landade i Alingsås och kom med i Kamraterna -96.
Dan medlem Dan BernhardssonAltsaxofon & Tamburmajor
Vi saknar historien för denna medlem
Jan R medlem Jan Rellmark – Trumpet
Professionell trumpetare sedan -58. Har spelat i Sveriges bästa band, varit med på fem Melodifestivaler och flera hundra skivinspelningar.
Peder Hansson – Tumpet/horn
Började sin musikkarriär med althorn -69, men bytte ganska snart till trumpet. Har under många år varit anställd i GWO, men är med i Kamraterna och förgyller när så behövs (och för att få uppleva lite äkta spelglädje). .
Jurgen medlem Jürgen Lundqvist – Trumpet
Hamnade i kåren 1991 när dåvarande kassör Curt Brobeck ringde och frågade om jag ville vara med. Har tidigare spelat i musikskolans blåsorkester samt några musikaler med Alingsås musiksällskap.
Per-Erik LindströmTrumpet &Trombon
Vi saknar historien för denna medlem
Gunnar Bengtsson – Trumpet & flygelhorn
Började spela blockflöjt 1977 i skolan i Lidköping. Därefter antagen att spela trumpet vid Kommunala musikskolan och fyllde på med valthorn och althorn. Var på väg att lägga spelandet på hyllan. Räddningen blev medlemskap i skolans mässingssextett som leddes av Kurt Westerling. Sextetten utvecklades till Lidköpings eget ”Stonegate Street Band”, där jag medverkade från 1984 till 2003. Den första tiden som althornist, övergick senare till att spela flygelhorn. Flyttade till Lerum och lade musicerandet på hyllan i 7 år. År 2012 hörde jag Musikkåren Kamraterna spela, läste på deras hemsida, och fattade tycke, så tog kontakt. Hälsades välkommen och lyckats utvecklat min ambis och notläsande som fullgod trumpetare i kåren.
Mikael Heintze – Trombon
Började spela i Ale Kommunala Musikskolan i början av 1980.talet De instrument jag lirar, är trombon, baryton och ventilbasun. Min sambo tipsade mig om Musikkåren Kamraterna i Alingsås. Vi var och lyssnade på en vårkonseret i Palladium 2016, vilken föll oss väl i smaken. Saken var klar, jag tog kontakt och började strax därpå att spela med detta glada gäng.
Gerd Ekelund – Trombon
Efter att ha prövat flera olika instrument blev det till slut trombon. Började spela i Landskrona och när jag  senare hamnade i Göteborg -69 då gick jag med i Göteborgspolisens musikkår där jag fortfarande är kvar. Är även aktiv i musiklivet i Nossebro vid sidan om Kamraterna.
Sören Persson – Trombon
Började som tonåring spela trumpet i musikskolan i Hällefors (Västmanland) men bytte till ventiltrombon. Efter flytt till Lerum fortsatt utbildning på trombon vid Musikskolan. Spelat/spelar i brassband, storband, symfoniorkestrar och mindre grupper, ibland på baryton/euphonium, tenorhorn (mässingsextett), blockflöjt. Fick förfrågan från Gerd Ekelund som sjöng i samma kör som min dotter, om att börja i kamtaterna. Efter lite övervägande började jag i orkestern hösten 2015.
Claes Eklund – Euphonium/Trombon
Jag började som 10-åring att spela trombon i Alingsås Kommunala Musikskolan. Vid 14-årsålder började jag spela med l Musikkåren Kamraterna, där det då var gott om trombonister, men ingen som spelade euphonium, vilket blev mitt val. Förutom min medverkan i Musikkåren Kamrtaterna, spelar jag också i andra konstelltioner, då är det framför allt trombon som gäller.
Kyosti medlem Kyösti Mikkonen – Valthorn
Började spela horn i finska armén på 50-talet. Hamnade i Alingsås på 60-talet och blev värvad till Kamraterna genom arbetet och där har han blivit kvar.
Lars Ottosso – Valthorn
Jag började spela horn i Lerums Musikskola 1975. Efter skolorkestrar kom jag med i Lerums Kammarblåsare och senare i Lerums Concert Band. Jag är nu, förutom Musikkåren Kamraterna,  även medlem i Göteborgspolisens Musikkår samt Symfoniorkestern Gothia Concentus.
Lars-Erik Jonsson – Valthorn
Började spela trumpet som 15-åring. Flyttade till Göteborg och började spela i Polisens Musikkår och blev tillfrågad om jag ville spela valthorn istället för trumpet p.g.a. att det fattades valthornister och har sedandess hållit kvar intresset för detta instrument.
Bert-Ove Eklund Bastuba
Började spela bastuba -73 bara för att det behövdes i kåren. Innan dess harvade jag mest med gitarren, men det blev för ensamt. Sen dess har jag haft många sköna upplevelser med min tuba.
Carl-Gustaf Åstrand – Slagverk
1947 började C-G ta lektioner i Missionskyrkan. 1988 började jag spela med i Musikkåren Kamraterna.
Hans Reichel – Slagverk
Började spela jazz i Borås. På äldre dar kom  jag med i Kamraterna och fick spela lite riktig musikkårsmusik. Men hjärtat brinner alltjämt för storbandsjazz.
Carl-Gustav Gisleskog – Slagverk
Vi saknar historien för denna medlem
Håkan HugossonBastrumma
1987 började jag att spela marschtrumma i Alingsås Kommunala Musikskola, då med Ingemar Sandqvist som lärare. Spelade därefter i Hemvärnater Musikkår i Alingsås fram till dess denna lades ner. Därefter gick jag med i Musikkåren Kamraterna, där jag numera spelar bastrumma, framför allt vid marschframtädanden på sta´n.